ARTA 007

Clifford Thurlow, Totul despre scurtmetraj

Totul despre scurt metraj - Clifford ThurlowCartea lui Clifford Thurlow nu este doar un ghid complet al realizarii unui scurtmetraj, ci si o frumoasa poveste despre bucuria si placerea de a face film.

Mihai Fulger

O noua editie, actualizata si adaugita, a unui best-seller semnat de un cunoscut scriitor si cineast independent din Marea Britanie.

Aceasta carte este facuta sa devina “biblia” oricui vrea sa realizeze un scurtmetraj.

Michel Marie, Noul Val Francez

Noul Val Francez- Michel MarieProfesorul universitar Michel Marie s-a apropiat calm, cu o  rigoare ce exclude sentimentalismul, nostalgia, de un fenomen prea rapid recuperat de legenda. Istoricul trebuie sa navigheze pe culoare despartite de firele unor atasamente fratesti, dar si ale multor enigme. El le ocoleste pe cele din urma, si bine face. Convins ca “noul val a fost victima propriului succes”, el pune ordine intr-o realitate fatalmente atinsa de dezordinea pasiunilor, de intensitatea elanurilor juvenile. Asaza un baraj pentru separarea aluviunilor de apele curate.

Magda Mihailescu

Max Tessier, Filmul japonez

Filmul japonez - Max TessierO introducere in cinematografia nipona, destinata in principal spectatorului mediu si cinefililor mai putin avizati, dar si un schelet de baza pentru orice specialist care intentioneaza sa scrie o istorie mai analitica a acestei cinematografii. In pagini relativ putine, autorul strabate peste un secol de cinema, de la primii demonstratori Lumiere pana la cineastii anilor 2000. Principala virtute a volumului este cea informativa, Tessier reusind sa sintetizeze in putine cuvinte contextul si tendintele principale ale fiecarei etape, sa inventarieze cronologic numele tuturor cineastilor care merita mentionati, cu filmele lor cele mai bune, consacrand, evident, spatii mai extinse marilor maestri.

Cristina Corciovescu

12 Responses to ARTA 007

 1. Pingback: Entertainment News

 2. Pingback: indian food near me

 3. Pingback: side effects of testosterone boosters

 4. Pingback: Hand Collating

 5. Pingback: free full download for windows pc

 6. Pingback: pc games free download for windows 10

 7. Pingback: used lab equipment buyers

 8. Pingback: USB Flash Drive Manufacturer

 9. Pingback: reflow oven

 10. Pingback: SNSG

 11. Pingback: w88thai

 12. Pingback: flyer distribution

Leave a Reply