Întâlnire cu scriitorul și profesorul Tobie Nathan

In cadrul ceafis_nathan-miclei de-a 4-a editii a Premiului Goncourt/Alegerea studentilor români, vă invităm la o întâlnire cu scriitorul și profesorul Tobie Nathan, laureatul editiei 2015 pentru cartea “Țara aceasta care-ți seamănă”.
Sâmbătă, 29 octombrie, la ora 17.00, Tobie Nathan va fi prezent la mediateca Institutului Francez pentru lansarea romanului sau în limba româna (“Țara aceasta care-ți seamănă” – publicata la editura IBU Publishing), urmată de o dezbatere cu publicul, pe domeniul sau de specialitate, ethnopsihiatria. Adina Dinițoiu, traducatoarea carții, și Ioana Rosenberg, directoarea editurii IBU Publishing, vor lua parte la evenimentul moderat de catre Andrei Popov, jurnalist la Radio România Internațional. Discuția va avea loc în limba româna – traducere consecutivă.

Etnopsihiatru, discipol al lui Georges Devereux, profesor emerit de psihologie la Universitatea Paris VIII, pentru un timp diplomat, Tobie Nathan este, de asemenea, eseist și romancier. El a publicat, printre altele, “La Nouvelle Interprétation des rêves” (Odile Jacob, 2011) si “Ethno-roman” (Grasset, Premiul Femina pentru eseu 2012).
https://tobienathan.wordpress.com/

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.