Daniel Arijon -Gramatica filmului

gramatica filmului coperta

Traducere din limba engleză de Copel Moscu
Nr. pagini 626
1500 ilustraţii (alb-negru)
An aparitie: 2013
Format: 14/21,5, paperback

Acest unic magnum opus de peste 600 de pagini şi 1500 de ilustraţii al tehnicilor narative vizuale care formează limbajul cinematografic se bucură de un imens interes din partea tuturor celor implicaţi în arta filmului de pretutindeni.

Acest limbaj este fundamental atât pentru deprinderea cineastului cu poziţionările şi mişcările actorilor şi ale camerelor de filmat, cât şi pentru găsirea succesiunii corecte şi a ritmului scenelor dintr-un film.
LIPSA STOC !

 

Gramatica filmului nu se demodează din cauza progresului tehnologic constant, ci este un reper permanent în cea de-a şaptea artă. Esenţiale pentru scrierea şi decupajul unei scene sau secvenţe, formulele de naraţiune vizuală din lucrarea lui Arijon vor lumina drumul celor implicaţi în industria cinematografică, cât şi celor care vor să înţeleagă în profunzime arta filmului.

„Cartea conţine informaţii legate de tehnicile şi uneltele esențiale pentru realizarea unei producţii de cinema, dar oferă acces şi la subtilităţile care fac diferenţa între mediocritate şi excelenţă în arta filmului.

Lucrarea nu este afectată de progresul tehnologic continuu, ci, dimpotrivă, asigură o structură de elemente esenţiale perene, care pot fi folosite pentru orice suport filmic, oricare ar fi natura sa.”

Prof. Univ. Dr. Copel Moscu

 

Daniel Arijon a lucrat la nivel profesionist încă din 1959, fiind pe rând editor de film, scenarist, regizor de film documentar şi de acţiune. A ţinut nenumărate conferinţe pe teme cinematografice şi a scris un volum impresionant de articole în publicaţiile de specialitate.

Cartea sa GRAMATICA FILMULUI a fost tradusă în multe limbi de circulaţie universală, contribuind la formarea câtorva generaţii de cineaşti.

Copel Moscu a creat peste 50 de filme de scurt şi lungmetraj, în calitate de regizor şi scenarist, pentru care a obţinut peste 25 de premii naţionale şi internaţionale(Şcoala serală, Pe malul Ozanei, Şcoala mea iubită, Epoca de bronz, Va veni o zi şi Am ales libertatea). În prezent predă regie de film la UNATC „I.L. Caragiale”, Bucureşti şi arte video la Universitatea de Arte, Bucureşti şi este un cunoscut consultant artistic pentru televiziune şi cinema. În anul 2010, consecvent cu viziunea sa liberală, inovatoare şi cu devotamentul său pedagogic, şi-a asumat provocarea de a oferi publicului românesc, dar mai ales studenţilor de la Film şi Arte Vizuale, primul festival de film experimental din România.

LIPSA STOC !


 

 ue guv  IS 
 UNIUNEA EUROPEANA  GUVERNUL ROMANIEI

 Instrumente Structurale

2007-2013

 
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Eficientizarea și creșterea competitivității Editurii IBU Publishing House SRL prin tehnologia informațiilor
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Powered by WebTotal Creation

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Mai mult Accept Refuz