Brigit Beumers - Istoria filmului rus (seria Filmul pentru toți)

CopFilmRus

Traducere: Filip Columbeanu
An aparitie:2015
Nr. pagini: 544 pagini

Cartea lui Brigit Beumers este prima istorie completă care evidenţiază atât elementele-cheie ale cinematografiei ruse, cât şi cele mai importante filme, în contextul politic de la începutul secolului trecut şi până în zilele noastre.

Autoritate recunoscută în domeniul culturii şi cinematografiei ruse, Brigit Beumers, profesor de film la Universitatea Aberystwyth din Marea Britanie, reuşeşte să se limiteze la aspectele esenţiale, oferindu-i cititorului o sinteză necesară unei introduceri într-o perioadă care se întinde peste mai bine de 100 de ani.

Precizia cu care operează selecţiile este impresionantă, autoarea reuşind să evidenţieze zonele majore şi de multe ori neglijate ale filmului rus. Lucrarea lui Beumers este o realizare foarte importantă, care, pe lângă complexitatea abordării, porneşte de la o analiză profundă şi detaliată a filmelor şi se raportează la contextul istoric şi social în care au fost create.

Specializarea lui Brigit Beumers este cultura rusă, în special filmul şi teatrul, dar desfăşoară activităţi de cercetare şi în domeniul cinematografului asiatic şi european. Este autoarea unor monografii despre Yuri Liubimov şi Nikita Michalkov şi a unei lucrări despre cultura populară rusă. Alături de Mark Lipovetsky, a scris o lucrare despre violenţa în cinematografia şi drama rusă. A editat şi coeditat numeroase volume despre cinematografia şi arta vizuală sovietică, printre care şi un volum despre cineastul Alexander Sokurov.

48,00Lei 38,00Lei
Cod : IFR
Cantitate:

 

 ue guv  IS 
 UNIUNEA EUROPEANA  GUVERNUL ROMANIEI

 Instrumente Structurale

2007-2013

 
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Eficientizarea și creșterea competitivității Editurii IBU Publishing House SRL prin tehnologia informațiilor
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Powered by WebTotal Creation

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Mai mult Accept Refuz