Michel Marie - Să-l înțelegem pe Godard (seria Autori ai cinematografiei mondiale)

sa l intelegem pe godart

Traducere: Filip Columbeanu
An apariție: 2016
Număr de pagini: 368
ISBN: 978-606-93054-9-2

Această lucrare oferă informații utile celui care dorește să abordeze universul cinematografic al lui Jean-Luc Godard. Michel Marie analizează în detaliu alegerile tehnice și stilistice ale cineastului, modul original în care spune o poveste prin film, înlănțuie secvențele, cadrează actorii sau chiar îi face să vorbească.

 

După un prolog inedit și foarte vast în informații, autorul lucrării revine asupra celor două opere-cheie ale cineastului franco-elvețian: Cu sufletul la gură, manifest autentic al Noului Val, și Disprețul, capodoperă absolută a Noului Val Francez, cea mai reputată școală artistică a cinematografiei contemporane.


Michel MARIE este profesor de estetica filmului la Universitatea Sorbonne Nouvelle din Paris, unde a creat și coordonat, începând cu 1970, Departamentul de Studii cinematografice. Este autorul a numeroase lucrări și studii cinematografice, printre care și Noul Val Francez (IBU Publishing, 2010).

 

32,00Lei 28,00Lei
Cod : AR-AM
Cantitate:

 

 ue guv  IS 
 UNIUNEA EUROPEANA  GUVERNUL ROMANIEI

 Instrumente Structurale

2007-2013

 
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Eficientizarea și creșterea competitivității Editurii IBU Publishing House SRL prin tehnologia informațiilor
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Powered by WebTotal Creation

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Mai mult Accept Refuz