Giorgio Bertellini, Emir Kusturica

 

Kusturica

Traducere de Cristina Radu
An apariție: 2017
Număr de pagini: 282
ISBN: 978-606-8833-01-9

Emir Kusturica este unul dintre cei mai renumiți și influenți cineaști ai Europei de Est. În cariera sa de peste treizeci de ani, a explorat conflicte geopolitice cu scopul de a produce filme subversive și adesea satirice. A câștigat recunoaștere și popularitate, adaptându-și poetica de la realismul romantic la satiră și bufoneria sentimentală.

Griogio Bertellini este conferențiar universitar în cadrul departamentelor de Artă și cultură cinematografică și Limbi și literaturi romanice ale Universității din Michigan. Este de asemenea autorul lucrării premiate Italia în cinematograful american timpuriu (Italy in Early American Cinema: Race, Landscape, and the Picturesque).

 „Bertellini e admirabil de cuprinzător și evocator în abordarea esteticii lui Kusturica și la fel de pătrunzător în analiza perspectivelor critice asupra temelor socioculturale și politice care stau la baza principalelor sale filme.” – Daniel Goulding, autor al lucrării Cinematograful eliberat: experiența iugoslavă, 1945-2001.

 

39,00Lei 34,00Lei
Cod : AR-EK
Cantitate:

 

 ue guv  IS 
 UNIUNEA EUROPEANA  GUVERNUL ROMANIEI

 Instrumente Structurale

2007-2013

 
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Eficientizarea și creșterea competitivității Editurii IBU Publishing House SRL prin tehnologia informațiilor
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Powered by WebTotal Creation

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Mai mult Accept Refuz