Colectia Zohra: romane in care vei descoperi fascinatia diferentelor si murmurul lumilor îndepartate.

Léonora Miano - Anotimpul umbrei

leonora miano anotimpul umbrei

Traducere din limba franceză de Cristina Radu
Nr. pagini: 190
An aparitie:2015

Cel de-al șaptelea roman al Léonorei Miano, Anotimpul umbrei, transpune cititorul în trecutul Africii subsahariene, în epoca traficului de sclavi, transformat de europeni într-o adevărată industrie. Din această durere, din nevoia de a-i supraviețui și de a-i asuma moștenirea se naște opera unei povestitoare cu stil puternic.” (La Page des libraires)

Roman puternic, Anotimpul umbrei merită cu prisosință Premiul Femina.” (Elle)

O carte minunată și poetică în care scriitoarea cameruneză abordează «vânătoarea omului de către om». (Afrique Magazine)

 

Născuta la Douala, în Camerun, in 1973, Léonora Miano trăiește în Franța din 1991. Primul său roman este L'intérieur de la nuit (În adâncimea nopții), publicat în urmă cu zece ani. Până în prezent, i-au fost publicate peste 10 cărți. Este primul autor de ficțiune care a abordat problematica identității afroeuropene din perspectivă literară. În 2013, a câștigat Premiul Femina cu romanul Anotimpul umbrei.

Premii și distincții literare: Premiul Femina și Marele Premiu pentru romanul metis (2013), Marele Premiu literar al Africii negre pentru ansamblul operei literare, Premiul Seligmann împotriva rasismului (2012), Trofeul pentru arta afro-caraibiană (2010), Premiul Eugénie Brazier (2009), Premiul pentru excelență cameruneză (2007), Premiul Goncourt al liceenilor, Premiul Louis Guilloux, Premiul René Fallet, Premiul Montalembert pentru primul roman scris de o femeie (2006). Romanul sau L'intérieur de la nuit este înscris în programa școlară din Cameroun din 2010. În 2014, Léonora Miano a primit distincția de Cavaler al Artelor și Literelor (Franța).

28,00Lei 22,00Lei
Cod : CZ-AU
Cantitate:

 

 ue guv  IS 
 UNIUNEA EUROPEANA  GUVERNUL ROMANIEI

 Instrumente Structurale

2007-2013

 
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Eficientizarea și creșterea competitivității Editurii IBU Publishing House SRL prin tehnologia informațiilor
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Powered by WebTotal Creation

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Mai mult Accept Refuz