Colectia Zohra: romane in care vei descoperi fascinatia diferentelor si murmurul lumilor îndepartate.

Tobie Nathan-Țara aceasta care-ți seamănă

Nathan Tobie-Țara aceasta care-ți seamănă

Premiul Goncourt/Alegerea studenților români 2015

Nr. de pagini: 368
Anul apariției: 2016
ISBN: 978-606-8833-00-2

Contrar tuturor așteptărilor, impetuosul Zohar s-a născut în ghetoul evreiesc din Cairo, dintr-o mamă foarte tânără, cu temperament ie;it din comun, și un tată orb. Cea care îl conduce spre culmile puterii este sora lui de lapte, Masreya, dansatoarea cu veleități de vrăjitoare, născută în nămolurile Deltei Nilului.

Acest roman spune întreaga istorie a Egiptului: măreția și decăderea regelui Farouk, ultimul faraon, preluarea puterii de către Gamal Abdel Nasser în 1952, expulzarea evreilor și islamizarea Egiptului, dispariția vechii culturi, cu magia și sortilegiile ei ascunse sub strălucirea decorurilor hollywoodiene și nașterea unei lumi moderne.

 

Tobie Nathan este etnopsihiatru, profesor de psihologie, eseist și romancier. Între altele, a mai publicat și La Nouvelle Interpétation des rêves (Noua interpretare a viselor, 2011), Ethno-roman (Premiul Femina pentru eseu, 2012) și, în traducere românească, romanul Pacientul meu, Sigmund Freud (Pro Editură și Tipografie, 2007). Romanul său Țara aceasta care-ți seamănă a fost alegerea studenților români pentru Premiul Goncourt în 2015.

38,00Lei 35,00Lei
Cod : CZ-TN
Cantitate:

 

 ue guv  IS 
 UNIUNEA EUROPEANA  GUVERNUL ROMANIEI

 Instrumente Structurale

2007-2013

 
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Eficientizarea și creșterea competitivității Editurii IBU Publishing House SRL prin tehnologia informațiilor
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Powered by WebTotal Creation

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Mai mult Accept Refuz