Paolo Russo - Istoria cinematografului Italian (seria Filmul pentru toți)

istoria cinematografului italian

Volumul este conceput ca un manual destinat unei consultări rapide, fără a ascunde ambiţia şi scopul de a oferi o panoramă cât mai amplă a mai bine de un secol de film italian (între anii 1896 şi 2007).

Amplă, deoarece s-a încercat să se ţină cont de multiplii factori simultani – adesea diferiţi ca natură – ce au contribuit la evoluţia şi difuzarea fără precedent a unui mijloc de expresie care este totodată popular, artistic şi de masă. Pentru a înţelege cum şi în ce măsură a devenit un aspect important al obiceiurilor şi culturii acestei ţări, trebuie să ţinem cont de o serie de indicatori care, dincolo de judecata estetică şi istorică, implică sectoarele economic, industrial, ideologic şi politic, toate contribuind la determinarea modului în care a funcţionat producţia cinematografică în diferite contexte şi momente ce au marcat secolul XX.

 

Paolo Russo
Paolo Russo are un doctorat în domeniul cinematografiei şi comunicării.
În prezent, este cercetător-coordonator al Departamentului de Studii cinematografice din cadrul Oxford Brooks University.
A mai predat istoria filmului, teoria filmului şi filmul italian la universităţile din Florenţa, California şi la Sarah Lawrence College.

 

32,00Lei 25,00Lei
Cod : AR-IC
Cantitate:

 

 ue guv  IS 
 UNIUNEA EUROPEANA  GUVERNUL ROMANIEI

 Instrumente Structurale

2007-2013

 
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Eficientizarea și creșterea competitivității Editurii IBU Publishing House SRL prin tehnologia informațiilor
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Powered by WebTotal Creation

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Mai mult Accept Refuz