Colectia Zohra: romane in care vei descoperi fascinatia diferentelor si murmurul lumilor îndepartate.

Lyonel Trouillot, Frumoasa iubire omenească

Frumoasa iubire

Traducere din limba franceză de Cristina Radu

An apariție: 2017
Nr. de pagini: 154
ISBN: 978-606-8833-02-6

Anaïse, o tânără occidentală, vizitează un sat haitian pentru a descoperi originile unui tată pe care l-a cunoscut prea puțin și pentru a clarifica enigma morții premature a bunicului ei. Este însoțită în această călătorie de Thomas, originar din același sat, care o convinge să renunțe la anchetă pentru a descoperi universul alterității în această comunitate de pescari de la malul mării.

Citește mai departe...

33,00Lei 29,00Lei
Cod : CZ-LT
Cantitate:

Tobie Nathan-Țara aceasta care-ți seamănă

Nathan Tobie-Țara aceasta care-ți seamănă

Premiul Goncourt/Alegerea studenților români 2015

Nr. de pagini: 368
Anul apariției: 2016
ISBN: 978-606-8833-00-2

Contrar tuturor așteptărilor, impetuosul Zohar s-a născut în ghetoul evreiesc din Cairo, dintr-o mamă foarte tânără, cu temperament ie;it din comun, și un tată orb. Cea care îl conduce spre culmile puterii este sora lui de lapte, Masreya, dansatoarea cu veleități de vrăjitoare, născută în nămolurile Deltei Nilului.

Acest roman spune întreaga istorie a Egiptului: măreția și decăderea regelui Farouk, ultimul faraon, preluarea puterii de către Gamal Abdel Nasser în 1952, expulzarea evreilor și islamizarea Egiptului, dispariția vechii culturi, cu magia și sortilegiile ei ascunse sub strălucirea decorurilor hollywoodiene și nașterea unei lumi moderne.

Citește mai departe...

38,00Lei 35,00Lei
Cod : CZ-TN
Cantitate:

Kamel Daoud - Cazul Meursault, contraanchetă

Cazul meursalt contraancheta

Premiul Goncourt România - 2014

Nr. pagini: 160
An apariție: 2015
ISBN: 978-606-930548-5

O să îţi fac un rezumat al întâmplării înainte să încep să ţi povestesc: un bărbat care ştie să scrie ucide un arab care, la momentul respectiv, nu avea nici măcar nume – ca şi cum l ar fi agăţat în cui înainte să intre în decor –, apoi începe să explice lumii că totul a fost din vina unui Dumnezeu care nu există, din cauza a ceea ce tocmai i s a dezvăluit sub soarele arzător şi pentru că sarea mării l a forţat să închidă ochii. […]

Fratele meu nu a avut dreptul să spună nimic în povestea asta. Şi uite cum tu, ca şi înaintaşii tăi, ați luat o pe un drum greşit.

Absurdul suntem noi, fratele meu şi cu mine, îl ducem în spate sau îl îngropăm în adâncurile acestor pământuri, nu aparţine altcuiva.

Citește mai departe...

26,00Lei 20,00Lei
Cod : CZ-CM
Cantitate:

Léonora Miano - Anotimpul umbrei

leonora miano anotimpul umbrei

Traducere din limba franceză de Cristina Radu
Nr. pagini: 190
An aparitie:2015

Cel de-al șaptelea roman al Léonorei Miano, Anotimpul umbrei, transpune cititorul în trecutul Africii subsahariene, în epoca traficului de sclavi, transformat de europeni într-o adevărată industrie. Din această durere, din nevoia de a-i supraviețui și de a-i asuma moștenirea se naște opera unei povestitoare cu stil puternic.” (La Page des libraires)

Roman puternic, Anotimpul umbrei merită cu prisosință Premiul Femina.” (Elle)

O carte minunată și poetică în care scriitoarea cameruneză abordează «vânătoarea omului de către om». (Afrique Magazine)

Citește mai departe...

28,00Lei 22,00Lei
Cod : CZ-AU
Cantitate:

François Cheng - Veşnicia ne aşteaptă

vesnicia ne asteapta

Traducere din limba franceză de Cristina Radu

Nr. pagini : 208 pagini
Format: 13/20 cm

Poet, filosof, traducător al celor mai importanţi poeţi francezi, caligraf, François Cheng s-a născut în China, în 1929, şi a fost naturalizat francez în 1971.

Este autorul unei opere impresionante şi unice, situată la graniţa dintre Orient şi Occident, pentru care a fost recompensat cu MarelePremiu al Academiei Franceze. Romanul său Le Dit de Tianyia primit Premiul Femina.

În 2001, François Cheng a devenit membru al Academiei Franceze.

Citește mai departe...

26,00Lei 21,00Lei
Cod : CZ-VE
Cantitate:

Janet Frame - Familia Rainbird

janet frame familia rainbird

Nr. pagini: 256
An aparitie: 2013
ISBN:978-606-93054-2-3

După ce s-a mutat de la Londra la Dunedin, Godfrey Rainbird a început o nouă viaţă. Totul pare să fie în regulă până în momentul în care, în urma unui accident de maşină, este declarat mort, din greşeală. După ce se trezeşte din comă, familia şi comunitatea se străduiesc să-i accepte nu moartea, ci învierea.

„Janet Frame este un gigant printre autorii de limbă engleză. Nu te poţi considera un om citit dacă încă nu ai descoperit-o.”

Stephanie Dowrick, Sydney Morning Herald

„O carte rece, obsedantă, genială – o lună în noaptea imaginaţiei.”

New York Times

36,00Lei 28,00Lei
Cod : CZ-FR
Cantitate:

Rachid Mimouni- Onoarea tribului

Rachid Mimouni- Onoarea tribului

Nr. pagini: 221
An aparitie: 2009
ISBN:978-606-92025-0-0

Roman ecranizat in 1993 in regia lui Mahmoud Zemmouri, câstigator al premiului pentru literatura si film al festivalului de la Cannes

Romanul „Onoarea tribului” cuprinde povestea dureroasa a colonizarii si, apoi, a modernizarii a unui trib de kabili din Algeria. Tragismul evenimentelor care au zdruncinat viata comunitatii se resimte in vocea nostalgica a unui batrân al satului care evoca valorile unei culturi disparute in urma civilizarii fortate. Mai mult decât un conflict intre nou si vechi, intre valorile culturii traditionale si ale modernismului, cartea este o analiza a dislocarii unei identitati umane. Mimouni restituie spiritul mucalit al comunitatilor arabe rurale intr-un limbaj poetic, colorat, plin de duiosie.
LIPSA STOC !

Citește mai departe...

Evelio Rosero - Armatele

evalio rosero armatele

Roman castigator al prestigiosului premiu Tusquets Editores in 2006.

Nr. pagini: 190
An aparitie: 2009
ISBN:978-606-92025-2-4

Ca si istoria clocotitoare a Americii de Sud, povestile ei sunt impregnate cu tumultoase intamplari ce impun suferinte abisale. Columbienii sunt nevoiti sa faca fata luptelor de gherila de peste 50 de ani.

Citește mai departe...

22,89Lei 11,45Lei
Cod : CZ-AR
Cantitate:

 

 ue guv  IS 
 UNIUNEA EUROPEANA  GUVERNUL ROMANIEI

 Instrumente Structurale

2007-2013

 
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Eficientizarea și creșterea competitivității Editurii IBU Publishing House SRL prin tehnologia informațiilor
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Powered by WebTotal Creation

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Mai mult Accept Refuz