Alexandru Matei - Mormantul comunismului romanesc

mormantul comunismului romanesc

Nr. pagini: 248
An aparitie: 2011
ISBN:978-606-92284-6-3

  „Alexandru Matei propune dezbaterii o ipoteza de lucru – si, cred, aceasta reprezinta deja un mod meritoriu de a lua distanta fata de comunism. A sugera spatiului intelectual romanesc ideea ca autentica eliberare de comunism nu este anticomunismul (cu atat mai straniu cu cat acesta din urma este, din toate punctele de vedere, unul postcomunist), ci discutarea relaxata, echilibrata si dezinhibata a comunismului – iata ceva ce inca, la noi, aduce a act temerar.” 

Out of Stock

 

Doctor in litere si lector universitar, Alexandru Matei preda istoria literaturii franceze la Universitatea „Spiru Haret”, din Bucuresti. A primit Premiul Asociatiei de Literatura Generala si Comparata pentru volumul Ultimile zile din viata literaturii (2008). In toamna acestui an, Editura L’Harmattan din Paris ii va lansa un volum de teorie si critica literara. A publicat eseuri, cronici si recenzii in cele mai importante reviste culturale din tara noastra, precum si in reviste stiintifice si volume colective din Romania, Franta, Serbia si Estonia. In 2007, a fost ales cel mai bun tanar eseist roman, in urma unei anchete initiate de Revista 22.

 


 

 ue guv  IS 
 UNIUNEA EUROPEANA  GUVERNUL ROMANIEI

 Instrumente Structurale

2007-2013

 
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Eficientizarea și creșterea competitivității Editurii IBU Publishing House SRL prin tehnologia informațiilor
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Powered by WebTotal Creation

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Mai mult Accept Refuz